TN LCD zaslon staklena ploča

TN LCD zaslon staklena ploča

Twisted Nematic (TN) LCD monitori TN zasloni imaju 90° ili manje twist (rotacija molekula iz jednog prikaza na drugi). Sve pasivno direktan pogon, aktivnom i posljednja pasivni niske razine (x2 do x32) multipleksni LCD monitori imaju 90 ° twist. Osnovni Twisted Nematic (TN) LCD...

Detalji o proizvodu

Twisted Nematic (TN) LCD monitori

TN zasloni imaju 90° ili manje twist (rotacija molekula iz jednog prikaza na drugi). Sve pasivno direktan pogon, aktivnom i posljednja pasivni niske razine (x2 do x32) multipleksni LCD monitori imaju 90 ° twist.

Osnovni Twisted Nematic (TN) LCD sastoji se od sloja tekućeg kristala materijala podržanih od dvije staklene ploče. Tekući Kristal materijal je mješavina dugo, cilindrično oblikovana molekula s različitim električnim i optičkim svojstvima, ovisno o smjeru.

Na Unutarnjim površinama stakla ploče su transparentne elektrode, koje su s uzorkom u obliku željene vizualne slike. Unutrašnje površine su presvučene polimer, koji je gumiran tako da tekućim kristalima materijala u jednu površinu leži okomito na drugi. Preko filma od tekućeg kristala, molekule tvore 90° twist.

Na vanjskoj površini staklene ploče, polarizers su smješteni tako da su paralelno s tekućim kristalima orijentacije i međusobno okomite. U "s" državi, svjetla koje ulazi u prvi polarizator je vođena twist sloj tekućih kristala da drugi polarizator, kroz koje se prenosi. Kada ćelije pod naponom, LC materijal usklađen sa električnim poljem; svjetlost prenosi kroz prvi polarizator je blokiran od strane drugog polarizatora, tvoreći tamne slike. Učinak može biti obrnuto ako na polarizers su postavljeni paralelno jedni druge i svjetlo slika na tamne pozadine je formirana.

TN tehnologija dolazi u jednom obojenost; To je crni likovi na sivom pozadinom. To je najmanje skupo, ali je najniža vizualne kvalitete, prvenstveno u kut gledanja.


Par:Segmentu LCD otkriti modul Sljedeći:VRŠAK LCD otkriti modul

Upit